Lessen


VDO Sport heeft een gevarieerd lesprogramma op 4 verschillende locaties in Uithoorn. Mocht je kennis willen maken met 1 van onze lessen dan ben je altijd welkom voor een gratis proefles!

Bodyshape

Alle oefeningen worden op muziek gedaan. Bij de conditionele oefeningen wordt regelmatig een kleine choreografie toegepast, zodat de hersencellen ook getraind worden. De laatste 20 minuten van de les worden spierversterkende oefeningen gedaan.
Wanneer? Maandagochtend, woensdagavond. Waar?Legmeer en Meerwijk.

Latin dance workout

Een afwisselende les die begint met een conditionele latin dance workout (voorheen Zumba) met danscombinaties. Na een korte cooling-down besteden we de laatste 35 minuten aan spierversterkende oefeningen met bodyshape en Pilates. We sluiten af met een fijne ontspanningsoefening.
Wanneer? Dinsdagavond. Waar?Het Duet.

Latin dance workout 60+

Voor 60+’ers in er nu ook een Latin dance workout. Op (eenvoudige) danscombinaties werken we op feestelijke wijze aan de conditie. In deze les doen we géén grondoefeningen

Wanneer? Dinsdagmiddag. Waar? Thamerdal, De Bovenboog

Pilates

Met rustige maar inspannende oefeningen, zorgt Pilates voor krachtige spieren, een correcte lichaamshouding en een lenig lichaam. In de les Pilates Plus, vormen de pilatesoefeningen een pittige coretraining. In deze les worden de oefeningen soms in een wat hoger tempo gedaan. Dit resulteert in extra training voor de spieren en een betere conditie. Daarnaast gebruiken we oefeningen uit yoga, medau en relaxercise. Wanneer? Maandagavond, donderdagochtend en -avond. Waar?KNA-gebouw Legmeer,  Het Duet en gymnastiekzaal Prinses Christinalaan.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de weg naar bewustwording. Het brengt ons in contact met het lichaam en onderzoekt wat er in ons leeft. Hierbij gaan we met aandacht en langzaam van de ene asana ( houding) naar de andere.Zonder over fysieke grenzen heen te gaan. We sluiten af met een heerlijke meditatieve ontspanning. Wanneer? Dinsdagochtend.Waar?KNA-gebouw Legmeer.

Speciaal voor Senioren

Op dinsdagmiddag is er een een tweetal lessen die speciaal gereserveerd zijn voor senioren.

In de les Gymnastiek 70+ wordt er gewerkt aan verbetering en behoud van conditie, spierkracht en lenigheid. Er wordt op muziek gewerkt. De inleiding van deze les is actief en bestaat vaak uit verschillende loopvormen (geen hardlopen). Het tweede deel van de les bestaat uit grondoefeningen. Alle oefeningen zijn speciaal geselecteerd en geschikt voor senioren. De lessen bieden naast inspanning ook ontspanning en plezier. De leeftijd in deze groep loopt uiteen van 70 tot 85+!

De Latin Dance Workout 60+ is ook speciaal ontwikkeld voor senioren en is een leuke en plezierige manier om aan je conditie te werken! 

Op meeslepende latijns-amerikaanse ritmes doen we (eenvoudige) passen en bewegingen die voor iedereen goed te volgen zijn.  

Wanneer? Beide lessen op dinsdagmiddag. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.

Yin Yoga

Yin Yoga is een yogastijl die gericht is op diepe ontspanning, mindfulness en mobiliteit en soepelheid van bindweefsel. De yogahoudingen worden lang aangehouden, je werkt met ontspannen spieren. Bij Yin Yoga richt je de energie naar binnen, naar het zijn in plaats van naar het doen. Wanneer? Maandag- en donderdagavond. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.