Gratis kennismakingslessen Pilates & Poweryoga!

De komende weken kunt u bij VDO Sport kennismaken met de oefenvorm Pilates.

Pilates is een verfijnde oefenvorm, die al in de jaren 20 van deĀ  vorige eeuw werd ontwikkeld door Joseph Pilates. Hij ontwikkelde deze methode oorspronkelijk voor de training van gewonde soldaten in het veldhospitaal na WO 1. Later werd zijn bijzondere oefenmethode ontdekt door professionele balletdansers in New York waar Pilates nog steeds bij de basisopleiding hoort!

Bij de herontdekking van Pilates, begin 21ste eeuw, is de oefenvorm aangepast voor gebruik door iedereen en ze is sindsdien ongekend populair.

Die populariteit is niet voor niets. Met rustige maar inspannende oefeningen, zorgt Pilates voor krachtige spieren, een correcte lichaamshouding en een lenig lichaam. Pilates concentreert zich op het versterken van de kern van je lichaam het zogenoemde powerhouse: de diepste laag buikspieren en alle rug- en bilspieren. Pilates wordt mede daarom ook vaak aangeraden bij mensen die rugklachten hebben. Bij het uitvoeren van Pilates bewegingen gebruik je vaak meerdere spiergroepen tegelijk. Dit betekent dat het hele lichaam getraind wordt.

Pilates betekent niet alleen inspanning maar ook ontspanning.Tijdens de bewegingen gebruik je bewust je ademhaling, dit helpt je om de oefeningen goed uit te voeren maar werkt ook uitstekend tegen stress. Tijdens de les wordt er gewerkt op zachte, ontspannende muziek die het gevoel van welbevinden ondersteunt.

Ook voor 60+’ers!

Pilates is een rustige oefenvorm die zeker ook geschikt is voor senioren. Juist zij hebben extra baat bij sterke houdingsspieren die ondersteuning geven bij alle dagelijkse taken. In de les Pilates/Relaxercise 60+ wordt gewerkt aan verbetering en behoud van conditie, spierkracht en lenigheid. Op een verantwoorde wijze, met oefeningen die speciaal geselecteerd en geschikt zijn voor senioren.

Aantrekkelijk geprijsd

Alle lessen worden door professionele leidsters gegeven en zijn bovendien aantrekkelijk geprijsd. Volwassen betalen 130 en 65+’ers slechts 120 euro per jaar.

Pilates lessen worden op 2 verschillende plaatsen in Uithoorn gegeven. Op maandagavond van 20.30 tot 21.30 in de Brede School en op donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 in het KNA gebouw in de Legmeer. Pilates/Relaxercise 60+ wordt gegeven op dinsdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur in de het KNA gebouw in de Legmeer. Andere Body & Mind lessen bij VDO Sport zijn: Asthanga (power) yoga en Relaxercise. Voor een volledig overzicht van lessen en locaties verwijzen wij u naar onze website www.vdosport.nl

Comments are closed.