Lessen

Maak nu een reservering

VDO Sport heeft een gevarieerd lesprogramma op 4 verschillende locaties in Uithoorn. Mocht je kennis willen maken met 1 van onze lessen dan ben je altijd welkom voor een gratis proefles!

Bodyshape

Alle oefeningen worden op muziek gedaan. Bij de conditionele oefeningen wordt regelmatig een kleine choreografie toegepast, zodat de hersencellen ook getraind worden. De laatste 20 minuten van de les worden spierversterkende oefeningen gedaan.
Wanneer? Maandagochtend, woensdagavond. Waar?Legmeer en Meerwijk.

Latin dance workout

Een afwisselende les die begint met een conditionele latin dance workout (voorheen Zumba) met danscombinaties. Na een korte cooling-down besteden we de laatste 35 minuten aan spierversterkende oefeningen met bodyshape en Pilates. We sluiten af met een fijne ontspanningsoefening.
Wanneer? Dinsdagavond. Waar?Het Duet.

Latin dance workout 60+

Voor 60+’ers in er nu ook een Latin dance workout. Op (eenvoudige) danscombinaties werken we op feestelijke wijze aan de conditie. In deze les doen we géén grondoefeningen

Wanneer? Dinsdagmiddag. Waar? Legmeer, KNA-gebouw

Pilates

Met rustige maar inspannende oefeningen, zorgt Pilates voor krachtige spieren, een correcte lichaamshouding en een lenig lichaam. In de les Pilates Plus, vormen de pilatesoefeningen een pittige coretraining. In deze les worden de oefeningen soms in een wat hoger tempo gedaan. Dit resulteert in extra training voor de spieren en een betere conditie. Daarnaast gebruiken we oefeningen uit yoga, medau en relaxercise. Pilates 65+ biedt een aangepaste vorm van Pilates, speciaal geschikt voor senioren. Wanneer? Maandagavond, dinsdagmiddag, en -avond en donderdagochtend en -avond. Waar?KNA-gebouw Legmeer,  Het Duet en gymnastiekzaal Prinses Christinalaan.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de weg naar bewustwording. Het brengt ons in contact met het lichaam en onderzoekt wat er in ons leeft. Hierbij gaan we met aandacht en langzaam van de ene asana ( houding) naar de andere.Zonder over fysieke grenzen heen te gaan. We sluiten af met een heerlijke meditatieve ontspanning. Wanneer? Dinsdagochtend.Waar?KNA-gebouw Legmeer.

Speciaal voor Senioren

Een aantal speciale ouderenlessen zijn helaas met ingang van dit seizoen door de Coronacrisis komen te vervallen. Echter veel van onze lessen worden bezocht door senioren en zijn daar ook uitstekend geschikt voor. Wil je weten of het uur van je keuze geschikt voor je is, neem dan contact met ons op via info@vdosport.nl. De leidster van het betreffende uur neemt dat contact op om je vragen te bespreken. Ook kunt je, op afspraak, altijd een gratis proefles volgen om te kijken of een les bij je past. 

Speciaal voor senioren zijn:

De Latin Dance Workout 60+ is ook speciaal ontwikkeld voor senioren en is een leuke en plezierige manier om aan je conditie te werken! 

Op meeslepende latijns-amerikaanse ritmes doen we (eenvoudige) passen en bewegingen die voor iedereen goed te volgen zijn.  

Wanneer? Dinsdagmiddag. Waar? KNA-gebouw, Legmeer

De oefenstof in de les Pilates 65+ les is gebaseerd op de bekende oefenvorm Pilates maar is speciaal aangepast en geschikt voor senioren. Er wordt in deze les staand maar ook liggend op de mat gewerkt. De les is van 15.00 uur tot 16.00 uur en wordt gegeven in de gymnastiekzaal van de Bovenboog aan de Prinses Christinalaan.

Wanneer? Dinsdagmiddag. Waar? Bovenboog, Prinses Christinalaan.

Yin Yoga

Yin Yoga is een yogastijl die gericht is op diepe ontspanning, mindfulness en mobiliteit en soepelheid van bindweefsel. De yogahoudingen worden lang aangehouden, je werkt met ontspannen spieren. Bij Yin Yoga richt je de energie naar binnen, naar het zijn in plaats van naar het doen. Wanneer? Maandag- en donderdagavond. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.